Esia

Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ)

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) αποτελεί το κύριο μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών μας τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες. Η υλοποίηση τετρακοσίων (400) και πλέον Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πάσης φύσεως έργων και δραστηριοτήτων (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυχεία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.), τα περισσότερα εκ των οποίων θεωρούνται μεγάλα έργα υποδομής, κατατάσσουν την Enveco Α.Ε. μεταξύ των καλύτερων εταιριών του κλάδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το προσωπικό μας απαρτίζεται από έμπειρους πολιτικούς-υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς μηχανικούς, υδρολόγους, χημικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες – πολεοδόμους, οικονομολόγους, οικολόγους, βιολόγους, περιβαλλοντολόγους, δικηγόρους και άλλους επιστήμονες πλήρους απασχόλησης. Η βαθιά μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία τους εγγυώνται την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας.

Τα μέλη του προσωπικού μας, μέσα από την εκπόνηση πολυάριθμών μελετών, έχουν αναπτύξει ευρεία τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Συγκεκριμένα, το εξειδικευμένο προσωπικό ΜΠΕ της Enveco Α.Ε. κατέχει εκτενή εμπειρία στην παροχή των παρακάτω υπηρεσιών:

  • Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος για όλα τα περιβαλλοντικά μέσα (νερό, αέρας, φύση, έδαφος)
  • Ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος (κοινωνικό, ιστορικό, οικονομικό, κ.τ.λ.), καθώς και των υφιστάμενων παραμέτρων πίεσης
  • Καθορισμός και αξιολόγηση των εναλλακτικών λύσεων, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προτεινόμενα περιβαλλοντικά κριτήρια
  • Συμμετοχή στη διαμόρφωση του έργου με τις λιγότερο δυνατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις (βελτιστοποίηση των επιλεγμένων εναλλακτικών)
  • Ανάλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επιλεγμένων εναλλακτικών βάσει αποδεδειγμένων μεθοδολογιών τελευταίας τεχνολογίας για την αξιολόγηση και εκτίμηση των επιπτώσεων των έργων
  • Συστάσεις και συμπεράσματα για τη βελτιστοποίηση ενεργειών
  • Προτάσεις μέτρων ελαχιστοποίησης και περιορισμού των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Start typing to see posts you are looking for.
ΕΣΠΑ Banner